První srpnovou neděli fotbalisté českobudějovického Dynama vyzvou v rámci 3. kola Chance Ligy Pardubice. První utkání pod vedením nového trenéra Františka Straky má výkop na Střeleckém ostrově ve 14:30.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Pardubice
www.fkpardubice.cz
16. místo (0 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (0 bodů)
0:6
Skóre
1:3
Nikdo
Nejlepší střelci
Jan Kalabiška (1)
Nikdo
Nejvíce asistencí
Tomáš Zlatohlávek (1)
Slavia - Dynamo 4:0 (2:0)
Poslední zápas
Pardubice - Karviná 0:1 (0:1)
PP
Forma
PP

FK Pardubice

Představení soupeře

Klub FK Pardubice byl založen roku 2008 a klubovými barvami jsou červená a bílá. V sezoně 2019/2020 dokázali Východočeši ovládnout druhou nejvyšší soutěž a vybojovali si historický postup mezi elitu, kde se drží až doposud. Až do loňské zimy musely Pardubice své domácí duely odehrát v azylu v Ďolíčku v Praze, odkud se však právě před uplynulou jarní části Východočeši stěhovali zpět do Pardubic, kde byla vybudována CFIG Arena s kapacitou 4 600, kde hrají aktuálně své ligové duely.

Uplynulá sezona byla pro Pardubice jako na houpačce. Pod vedením Radoslava Kováče často nepředváděli Východočeši vůbec špatné výkony a dokázaly hrát i s těmi nejlepšími týmy v soutěži, avšak na body v řadě případů nedosáhli, a tak až do poslední chvíle téměř bojovaly o záchranu. Nakonec si však Východočeši ligovou příslušnost pohlídali i pro tento ročník, když na Karvinou, která musela podstoupit barážové duely, si udrželi tříbodový náskok.

V začínající sezoně ale Pardubice nevede už trenér Radoslav Kováč, jenž vyslyšel volání ambiciózního Liberce. Místo něj se stal novým lodivodem pardubické střídačky Jiří Saňák, který se východ Čech přesunul z Olomouce. Co se týče změn v kádru, tak v Pardubicích bylo v létě opravdu rušno. Mužstvo oslabilo výrazně do ofenzivy, když kádr opustil Michal Hlavatý, jenž se přesunul společně s Markem Ichou za trenérem Kováčem do Liberce či Kryštof Daněk, který se po povedeném hostování vrátil do Sparty. Naopak do týmu trenéra Saňáka zamířil zkušený Jan Kalabiška ze Slovácka, Adam Fousek ze Zbrojovky Brno, David Šimek z Mladé Boleslavi, Pavel Zifčák na hostování z Olomouce, Tomáš Polyák z Liberce či brankář Jan Stejskal z pražské Slavie.

I díky změnám v kádru byly na východě Čech velká očekávání před novým ročníkem, avšak výsledky zatím nejsou pozitivní. Východočeši nejprve na pražské Spartě sice šli rychle do vedení, ale favorit soutěže skóre otočil a zvítězil 2:1. Pardubičtí body nebrali ani ve druhé ligovém kole doma s Karvinou, kdy se ani jednou neprosadili a padli 0:1. Pro oba celky tak bude nedělní utkání opravdu důležité při pohledu na vývoj ligové tabulky.

V posledních letech je ve vzájemných zápasech úspěšnější českobudějovické Dynamo. Tým ze Střeleckého ostrova z posledních deseti duelů se radoval hned šestkrát. Pardubičtí se radovali pouze dvakrát, ale bylo to právě v uplynulé sezoně, kdy mezi sebou oba celky odehrály hned tři zápasy. Nejprve se v říjnu loňského roku radovali pod Černou věží Východočeši díky brance Tomáše Zlatohlávka, následně si v Pardubicích dubnu tohoto roku oba celky body rozdělily. Poslední vzájemný duel se poté odehrál v rámci skupiny o udržení v květnu, kdy v divoké přestřelce Pardubice slavily výhru 3:2.

Z dynamácké kabiny

Plno změn nastalo během uplynulého týdne v kabině Dynama. Po nezdaru na Slavii byl odvolán realizační tým Jiřího Lercha. Novým vůdcem českobudějovické střídačky se stal zkušený kouč František Straka, který tak má v rodném městě za sebou první tréninkový týden.

Českobudějovičtí by rádi zapomněli na úvod sezony, kdy nejprve padli doma s Olomoucí a následně o týden později již ve zmíněném duelu ve Vršovicích. „Je to nepodařený vstup do sezony. Z mého pohledu mě mrzí hlavně první zápas, ve kterém jsme měli v prvním poločase dobré příležitosti. Zápas mohl skončit jinak. Ve druhém duelu jsme měli zlý vstup, dostali jsme gól hned na začátku. Potom se na Slavii hraje těžko,“ říká obránce Juraj Kotula.

Právě duel s Východočechy může být pomyslným nakopnutím pro celý tým. První duel pod Černou věží v neděli čeká i na novou brankářskou akvizici Viléma Fendricha, jenž na jih Čech zamířil na roční hostování z Jablonce. „Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas a věřím tomu, že naší vůlí to urveme. Chtěli bychom ten zápas vyhrát a zvládnout ho za tři body,“ říká Fendrich. „V neděli očekávám náročný, bojovný zápas. Potřebujeme ho a chceme ho zvládnout. Klíčem bude dobře zvolená taktika a týmový výkon. Každý musíme na hřišti nechat všechno,“ připojuje se ke svému spoluhráči Kotula.

Na Pardubicích soutěž o zajímavé ceny

Nedělní utkání nebude pouze o fotbale. Ve spolupráci s našimi partnery připravujeme přestávkovou soutěž se zajímavými ceny. Zároveň se bude soutěžit o lístky na další ligové domácí utkání, které nás čeká 18. srpna s Plzní či o permanentky na celou sezonu. Dorazte na Dynamo!

Vstupenky

Na nedělní utkání stále probíhá prodej vstupenek prostřednictím portálu TicketLive. Lístky si můžete zakoupit na tomto odkazu.