České Budějovice v sobotu 29. června odehrají první přípravný zápas na novou sezonu, v Lišově se od 11 hodin utkají s druholigovou Viktorií Žižkov. Půjde navíc také o zajímavý souboj otce se synem. Extrenér Dynama Marek Nikl nyní působí jako trenér žižkovského celku, jeho syn Matouš zase hají barvy našeho klubu.

Tým z hlavního města v uplynulé sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončil na osmém místě, jeho hlavním cílem byla záchrana. A ta se nerodila tak jednoduše, jak se na první pohled zdá. Viktoriáni skončili sice přesně v polovině tabulky, na sestupující příčku však měli náskok pouhé čtyři body.

Už v sobotu se svěřenci Marka Nikla potkají s Českými Budějovicemi, pro náš celek půjde o první přípravný duel, zatímco pro Žižkov už o třetí. V předešlých dvou případech Pražané padli 1:0 s Teplicemi a remizovali 1:1 s Jabloncem.

Na straně Dynama se v zítřejším zápase představí také Marcel Köstenbauer a Juraj Kotula, oba fotbalisté přišli na jih Čech na testy už ke startu přípravy. Od začátku týdne se s týmem připravují další čtyři fotbalisté, kteří jsou v našem celku také na testech. Jedná se o třiadvacetiletého záložníka Marvise Ogiomadeho, jenž už v Čechách nějakou dobu působí. Za sebou má štace v Bohemians, Vlašimi, Ústí nad Labem a v posledních dvou sezonách nastupoval pravidelně za Jihlavu. Další novou tváří v našem týmu je dvaadvacetiletý kamerunský záložník Arcenciel Mintongo, který v posledních sezonách působil v juniorských týmech v Portugalsku. Dále Dynamo testuje také dva fotbalisty do obrany, oba jsou německé národnosti. Cristalino Atemona působil v juniorském týmu Herthy Berlín a poslední dvě sezony dvaadvacetiletý zadák strávil v Belgii. Stejně starý obránce, kterým je Nicolas Keckeisen, strávil poslední dva soutěžní ročníky v rakouské Admiře. Na dalších příchodech klub pracuje.

Před zítřejším utkáním a také během něj si budete moci zakoupit dynamácké produkty, kterými jsou například dresy, kšiltovky, mikiny a další věci z našeho fanshopu.

Přípravný zápas v Lišově, kde jsme se představili také v zimní přípravě proti Jihlavě, se v sobotu od 11 odehraje v ulici „U Hřiště“. Přijeďte nám do nedalekého Lišova fandit a podpořit naše kluky, Dynamáci! Těšíme se na vás!