Pouze dva dny bez utkání a už se opět jde na to. Našlapaný program pro českobudějovické Dynamo odstartoval nedělním zápasem s pražskou Spartou. Jihočeši hned ve středu poté zamíří do Příbrami, kde vyzvou místní celek v rámci 2. kola Mol Cupu. Utkání odstartuje v 18 hodin.

FK Příbram

Představení soupeře

Ne úplně vydařené období zažívá příbramský fotbal. Tradiční fotbalová adresa se v posledních letech poroučela z nejvyšší ligové soutěže až do té třetí. V předchozí sezoně Příbramští se dlouho pohybovali ve středu tabulky druhé nejvyšší soutěže, avšak série nepovedených výsledků v závěru sezony nakonec zapříčinila sestup do neprofesionální soutěže, což byla jistě pro klub velká rána.

Proto se taky U Litavky děly věci, v kádru A-mužstva nezůstal kámen na kameni. Do role trenéra byl v Příbrami zvolen Jiří Kohout, kterého fanoušci z jihu Čech jistě dobře znají díky působení v Dynamu. Ambiciózní kouč dostal pod svá bedra mladý, avšak dravý tým. Pouze kapitán Emmanuel Antwi, totiž překračuje hranici pětadvaceti let.

Obrodou procházející kádr se zatím drží ve vrchních patrech třetí nejvyšší soutěže. Během sedmi ligových kol Příbramští nasbírali třináct bodů, tedy stejný počet jako českobudějovická rezerva, se kterou si však tým trenéra Kohouta poradil vzájemném zápase 2:1, když se hrdinou stal v 89. minutě skórující Ajeti.

Oba soupeři spolu v poslední dekádě odehráli řadu důležitých bitev v nejvyšší soutěži. Poslední vzájemné měření se datuje do května roku 2021, kdy se Jihočeši radovali z vítězství 1:0. V poháru se oba týmy naposledy utkaly v roce 2015 a ze Střeleckého ostrova si Příbram odvážela postup a výhru 5:2.

Z dynamácké kabiny

V neděli doma Sparta, ve středu do Příbrami a v neděli do daleké Ostravy, to jsou následující plány českobudějovického Dynama. Jihočeši se srdnatě prali s favoritem celé soutěže, avšak nakonec padli 0:2 a stále čekají na ligovou výhru. Chuť si svěřenci trenéra Straky budou chtít spravit na hřišti třetiligové Příbrami. U Litavky dostanou opět šanci i mladíci a hráči rezervního týmu, kteří mají tak prostor se ukázat i v oficiálním zápase.

„Pro nás je to velice důležitý zápas z toho hlediska, že šanci dostanou opět hráči, kteří tolik nehrají. Je to otázka i našeho béčka. Pojedeme tam v sestavě, která má svoji kvalitu, což je důležité. Samozřejmě chceme postoupit do dalšího kola, nic víc, nic míň,“ říká před středečním duelem kouč František Straka.

Jak již bylo zmíněno, utkání startuje na hřišti soupeře v 18 hodin. Vyrazte nás podpořit, Dynamáci. Vstupenky na utkání kupuj zde.