Českobudějovické Dynamo se po třech týdnech vrací zpátky do ligového kolotoče. Svěřence Františka Straky čeká v neděli 22. září velká výzva, Jihočeši totiž vyzvou současného účastníka Ligy mistrů, pražskou Spartu. Úvodní výkop utkání padne na Střeleckém ostrově v 15:30.

AC Sparta Praha

Představení soupeře

Na jih Čech v neděli dorazí opravdu významná sportovní značka. Letenští totiž ve své historii nasbírali už osmatřicet ligových titulů, úplně první slavili už v roce 1912, poslední dva poté nastřádali Pražané v posledních dvou ročnících a v té probíhající se tak budou ucházet o zlatý hattrick.

Tomáš Rosický však nenechal nic náhodě a kádr dostatečně posílil. Příchody jako Elias Cobbaut, Ermal Krasniqi, Mathias Ross či Albion Rrahmani značí, že Sparta ani v této sezoně nebude polevovat ze svých cílů a zatím se jí to daří. V Chance Lize totiž Letenští šlapou, ze sedmi kol dokázali hned šestkrát zvítězit a pouze jednu remízu zaznamenali v duelu se Slováckem a vévodí tak ligovému pelotonu. Znatelnější úspěch poté Pražané slavili v rámci Ligy mistrů. V nejprestižnější klubové soutěži zvládla Sparta projít přes tři nástrahy předkol, postupně si poradila s irským Shamrockem, rumunským FCSB a švédským Malmö a zajistila si tak účast v základní skupině této soutěže a tučný finanční balík na své konto. Letenští se tak během programu základních skupin utkají například s Interem Milán, Manchesterem City či Atleticem Madrid. Vstup do soutěže už za sebou Pražané mají, na Letné si ve středu poradili se Salzburgem.

Statistika vzájemných zápasů hovoří ve prospěch favorita z Prahy, z posledních deseti duelů se šestkrát radovala Sparta, třikrát došlo na remízu a jednou poté slavili Jihočeši. Na toto památné utkání si určitě každý Dynamák vzpomene. V listopadu roku 2020 si českobudějovický celek odvezl tři body z Letné po výhře 4:2. Dvakrát se prosadl Patrik Brandner, po jedné poté přidali Petr Javorek a Karol Mészáros.

Z dynamácké kabiny

Pro českobudějovické Dynamo půjde v neděli o první soutěží utkání od remízového souboje s Bohemians Praha 1905 z konce srpna. Dynamáci využili reprezentační přestávku k absolvování soustředění na Lipně, kde mužstvo nabíralo tréninkové dávky. Středopolař Michal Hubínek vnímá zmíněnou pauzu jako výhodu pro tým. „Měli jsme dost času se na zápas připravit po všech stránkách. Věřím, že to může být výhoda. Do karet nám hraje i to, že Sparta hrála těžký zápas v Lize mistrů.“ podotýká.

Nedělní utkání je již více jak týden vyprodané. Na Střeleckém ostrově se tak dá očekávat parádní atmosféra, na což se samozřejmě kabina těší. „V týmu je dobrá nálada, ze všech cítím natěšení a odhodlání odvést v zápase co nejlepší výkon,“ popisuje Hubínek. „Na vyprodaný stadion se těší každý, musíme ze vydat všechno, abychom naše fanoušky potěšili výkonem i bodovým ziskem,“ zakončuje devětadvacetiletý záložník Jihočechů.

Našlapaný doprovodný program

Utkání se Spartou nebude pouze o fotbale. Chystáme pro vás bohatý doprovodný program včetně fanzony, autogramiády či přestávkové soutěže. Proto dorazte na utkání s dostatečným předstihem a přijďte si užít nedělní odpoledne na Dynamo! Veškeré informace k utkání hledej zde.