Boj o všechno. Tak by se dal nazvat sobotní souboj mezi domácí Karvinou a jihočeským Dynamem. Oba týmy jsou před posledním nadstavbovým zápasem na barážových příčkách, domácímu celku patří 14. místo, naše mužstvo je pak kvůli horšímu postavení po základní části na místě 15. Na poslední Zlín tak oba týmy před klíčovým zápasem mají náskok dvou bodů. Utkání mezi Karvinou a Českými Budějovicemi startuje v sobotu v 18 hodin.

Statistiky


MFK Karviná
www.mfkkarvina.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
14. místo (29 bodů)
Umístění v tabulce
15. místo (29 bodů)
37:62
Skóre
41:69
Lukáš Budínský (5)
Nejlepší střelci
Jan Suchan (7)
Lukáš Budínský,
Amar Memič, Rajmund Mikuš (4)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (6)
Pardubice – Karviná 4:0
Poslední ligový zápas
Dynamo – Jablonec 2:2
PVRPV
Forma
RRPVR

MFK Karviná

Fotbalisté Karviné vstoupili do klíčové fáze sezony těsnou prohrou v Jablonci 2:3. Ještě v 89. minutě však slezský celek vedl 2:1, žádný bod si ze severu Čech ale neodvezl. Ve 2. kole skupiny o udržení se mu v závěru stalo něco podobného, kde stejně jako v Jablonci v závěru přišel o vítězství. Svým druhým gólem v utkání zlínský Bartošák srovnával na 2:2.

Do třetice už to ale Slezanům vyšlo, když brali všechny tři body z horké půdy Bohemians. V posledním zápase před vzájemným kláním s naším celkem bílozelení hráli v Pardubicích, kde padli jednoznačně 0:4. Karvinští fotbalisté tak před utkáním s naším mužstvem mají stejně bodů, jako Dynamo, díky lepšímu postavení po základní jsou ovšem o jednu příčku před Jihočechy.

Nejlepším střelcem 14. celku ligové tabulky je pětigólový Lukáš Budínský, nejvíce přihrávek na branky svých spoluhráčů pak mají Amar Memič, Lukáš Budínský a Rajmund Mikuš.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 16.3. 2024):
MFK Karviná – SK Dynamo ČB 2:1 (1:1)
Góly: 30. Memič, 90+3. Iván (pen.) – 20. Suchan
ŽK: Holec, Fleišman, Svozil, Boháč, Doležal, Iván – Nikl, Šigut, Sladký, Poulolo, P. Hellebrand
Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Lakomý
Sestava Dynama: Holec – Krčík, Svozil (C), Bergqvist, Fleišman – Boháč (83. Vinicius), Moses (83. Traore) – Memić (75. Ražnatović), Regáli (67. Iván) – Čavoš, Doležal.
Sestava Liberce: Janáček – Sladký, Králik, Poulolo, Trummer – Suchan, Nikl (89. Skalák), P. Hellebrand (89. Böhm) – Šigut (70. Alli), Ondrášek (C) (79. Tranziska), Čermák.