Českobudějovické Dynamo hlásí další pozitivní zprávu ze soustředění na Lipně" Dres celku z jihu Čech totiž bude i nadcházejících letech oblékat Marcel Čermák, současný kapitán podepsal smlouvy na tři roky.

Marcel Čermák se přesunul do Dynama spo zahraniční štaci ve slovinském Aluminij a úspěšném angažmá v Příbrami v lednu roku 2023. Postupně si dnes již pětadvacetiletý záložník proklestil svoji cestu a vybojoval si místenku v základní sestavě. V uplynulé sezoně se Čermák dokázal střelecky prosadit jednou, celkově si doposud připsal v dresu Dynama pět branek. V zápasovém hodnocení však Čermák patřil v obou sezonách k těm nejlepším z týmu . V probíhajícím ročníku poté po příchodu trenéra Františka Straky se Čermák dokonce ujal pozice kapitána a definitivně se tak ukotvil mezi týmové lídry. Dynamo tak o svého kapitána nepřijde, černobílý dres bude Čermák oblékat další tři roky.

„Já jsem moc rád, že se Marcel rozhodl u nás být. Měl nabídky, my jsme o nich věděli. Moc si toho cením, že se rozhodl podepsat u nás, poněvadž je to jeden z našich klíčových hráčů. Těší mě jedna věc, to je ta, že se z něj stává opravdový lídr. Pro mě je zaklad číslo jedna, že to je týmový hráč. V mnoha případech dokáže vytěžit z minima maximum v tom ohledu, že vidí na hřišti situace, které ostatní nevidí, proto si ho tak cením,“ říká na adresu českobudějovického záložníka kouč František Straka

„Jsem rád, že jsme se s Dynamem domluvili, za což děkuji vedení klubu a jmenovitě Emilu Kristkovi. Těší mě, že se Marcel vypracoval v absolutního lídra týmu a ukázal svoji kvalitu. Přicházel vlastně z druhé ligy, sám se vypracoval, takže si rozhodně novou smlouvu zasloužil a věřím, že bude tím lídrem, který dostane z těžké situace Dynamo pryč,“ okomentoval podpis smlouvy i hráčům agent Karol Kisel.

Marceli, těšíme se na další společně prožité roky!