Českobudějovické Dynamo hlásí druhou posilu ve třech dnech. Pod Černou věž míří na přestup z Pardubic Emil Tischler. Šestadvacetiletý univerzál podepsal na jihu Čech dvouletou smlouvu.

Rodák z rakouského Stockerau začal svoji kariéru právě u našich jižních sousedů, konkrétně v Langenzersdorfu. Přes Wiener SK se Tischler dostal do Austrie Vídeň, kde strávil osm mládežnických let. Poprvé se do České republiky dostal Tischler v roce 2016, ve kterém se přesunul do Uherského Hradiště. V roce 2018 poté odešel na hostování do Pardubic, jež se změnilo v přestup v roce 2021.

Na východě Čech prožil Tischler svá doposud nejlepší fotbalová léta. S Pardubicemi totiž nejprve vybojoval postup do nejvyšší soutěže, kde se poté zařadil mezi stabilní články týmu, což podtrhuje i 101 ligových startů v dresu Východočechů. Statisticky nejpovedenější sezonu prožila nová posila Dynama v sezoně 2020/2021, kdy v premiérové sezoně Pardubic v nejvyšší soutěži nasázel pět branek a dvakrát asistoval. Po šesti kompletních sezonách na východě Čech vyslyšel Tischler volání nové výzvy v jihočeské metropoli.

Kouč František Straka je rád, že fotbalista, jenž v našem týmu bude nosit číslo 14, již patří do černobílé rodiny. ,,Mám rád kluky, kteří jsou bojovníci, mají charakter a nic nevzdávají. A přesně takový Emil je. Je to fotbalista, který má velký fyzický potenciál, znám ho velice dobře. Pardubice jsem dříve sledoval a bavil jsem se o něm i s trenérem Kováčem, jsem rád, že tu je a vítám ho u nás,“ říká českobudějovický lodivod.

Emile, hodně štěstí v našem dresu!