Českobudějovický rodák František Straka se po pěti letech vrací do české ligy. Ostříleného kouče čeká štace ve svém rodném městě po dlouhých šestnácti letech. Straka podepsal v klubu pod Černou věží roční smlouvu s opcí.

Dva zápasy a konec. Vedení Českých Budějovic den po utkání na Slavii odvolalo část realizačního týmu, na lavičce Jihočechů skončili trenéři Jiří Lerch, Jiří Kladrubský, Ivan Pecha, Patrik Macej a také manažer A-týmu Ivo Táborský.

Novým kormidelníkem Dynama se stal šestašedesátiletý František Straka, který to v jihočeské metropoli dobře zná. V Českých Budějovicích se narodil. Proslulý trenér má za sebou zajímavé štace ať už jako hráč, tak jako trenér. Jeho trenérskými největšími úspěchy jsou dva triumfy v Českém fotbalovém poháru. Ten v sezoně 2003/04 vyhrál s Teplicemi a o rok déle se Spartou.

Nyní se František Straka vrací jako trenér zpátky do rodných Budějovic, kde již jako hlavní trenér působil v sezoně 2007/08. ,,Chtěl bych poděkovat za důvěru, kterou jsem dostal. Udělám maximum pro to, aby se tým zvedl. Věřím, že se na cestu, na kterou potřebujeme, dostaneme. Chceme se vyhnout té nepříjemné situaci, která tu byla v loňské sezoně. Jak jsem říkal, uděláme pro to maximum,“ říká po nástupu na lavičku Dynama František Straka, který má za sebou již první tréninkovou jednotku.

PhDr. Dalibor Jirka: ,,Ke spolupráci došlo velice rychle. Moc času nemáme. Je potřeba vymanit se ze starých kolejí a začít budovat něco, co bude mít perspektivu pro klub, pro hráče a pro trenéry.“

Emil Kristek: „Trenéra jsme si vybrali, protože mu věříme. Umí vyburcovat tým. Věříme tomu, že tady nezůstane jenom rok a že to bude fungovat. Není to teď jednoduché, prožíváme složité období, ale musíme věřit a být pozitivně naladění. Franta nám sem teď přinesl svěží vítr.“

Vedení českobudějovického celku zároveň jedná o doplnění realizačního týmu. Ten už posílil Pavel Kučera, který bude zastávat roli trenéra brankářů a vedoucího mužstva.

Na závěr bychom chtěli jménem klubu poděkovat odcházejícím členům realizačního týmu. Děkujeme za odvedenou práci pro Dynamo a přejeme vám hodně štěstí a mnoho úspěchů do budoucna!