Českobudějovické Dynamo reaguje na nepovedený start nového ročníku. Pod Černou věž míří vytáhlý stoper Richard Križan. Slovenský obránce podepsal na jihu Čech smlouvu na rok s následnou opcí na další dvě sezony.

Šestadvacetiletý Križan je odchovancem klubu z Plášťovce nedaleko Nitry. Právě v Nitre poté nová posila Dynama prožila první krůčky v seniorském fotbale. Na jihu Slovenska odehrál Križan sedmdesát ligových duelů a z pozice stopera se dokázal i třikrát prosadit. Po povedeném období se vytáhlý stoper přesunul mimo Slovensko, v maďarském Puskás Akadémia se však dlouho neohřál a přesunul se zpět do rodné krajiny, konkrétně do Trenčína.

V dresu Trenčína strávil Križan dvě celé sezony, po kterých se přesunul na nejlepší slovenskou adresu, do Slovanu Bratislava. V hlavním městě Slovenska dokonce slavil Križan tři ligové tituly. V posledním ligovém ročníku Križan utrpěl vážné zranění kolena, díky kterému vynechal podstatnou část sezony. Teď již však přichází na jih Čech v plné síle a odhodlán pomoci Dynamu.

,,Příchod Riša hodnotím velice pozitivně, je to fajn kluk. Je vidět, že už má nějaké zkušenosti. Určitě budu apelovat na to, co mu je vlastní, a to je organizace obrany. Tu už nám v tréninku ukázal a já po něm budu chtít, aby to přenesl i do zápasu. Věřím, že bude splňovat to, co od něj očekáváme,“ říká na adresu nové posily trenér Dynama František Straka.

Ať se ti na jihu Čech daří, Rišo!