Nigérijský útočník Quadri Adediran v zimním přestupovém období odešel do ostravského Baníku na hostování s opcí, teď se však třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista vrací zpátky do černobílých barev.

Adediran během jarní části v dresu slezského celku odehrál čtrnáct ligových duelů, ve kterých si připsal dvě vstřelené branky a jednu asistenci. V aktuálním ročníku Chance Ligy za A-tým Baníku Ostrava naskočil do jednoho soutěžního duelu. A víc už jich ani nepřidá.

Na Střeleckém ostrově známá tvář se po půl roce vrací zpět do jihočeské metropole. Nigérijec v našem dresu odehrál již třicet tři ligových utkání, ve kterých vstřelil pět branek. Další dvě navíc svým kolegům připravil. Dvě branky rodák z Lagosu vstřelil také pražské Slavii, z toho jedna byla vítězná. ,,Jsem rád, že se Quadri vrací. Vím, že se jedná o kvalitního hráče. Od několika lidí jsem dostal hodně zpráv, ve kterých mi bylo řečeno, pokud bude nějaká šance mít tohoto hráče zpět v Budějovicích, ať ho vezmu. Dopadlo to a Adediran se připojuje k nám. Jsem za to rád, je to dobrá zpráva,“ říká českobudějovický trenér František Straka.

Quadri, vítej zpátky!