Myslíme i na budoucnost. Českobudějovické Dynamo přivádí do svého kádru stále ještě devatenáctiletého Tomáše Drchala. Mladý forvard se vrací do známého prostředí, v týmu ze Střeleckého ostrova totiž fotbalově vyrostl.

Tomáš Drchal je klubovým odchovancem, prošel mládežnickými celky a v roce 2020 dokonce zamířil na zkušenou do pražské Sparty. Na Letné strávIl Drchal jeden ročník a přesunul se do Táborska. V něm strávil dvě sezony, ve kterých působil převážně ve třetiligové rezervě. Teď se vrací zpět na místo činu, s Dynamem již absolvuje soustředění na Lipně.

„Jsem nadšený, vrátil jsem se do klubu, kde jsem začínal jako malý s fotbalem, takže je to pro mě něco jako návrat domů. S klukama jsem si sednul, je tady dobrý kolektiv,“ říká po podpisu smlouvy Drchal.

Tomáš je mladším bratrem Václava, který nastoupil na Střeleckém ostrově v sobotu v dresu Bohemians. Komu Tomáš fandil? „Samozřejmě pokaždé, když hraje brácha, tak mu přeji gól a výhru, ale tady hrál zrovna proti nám a my jsme potřebovali body. S bráchou řešíme fotbal na denní bázi, je pro mě velkou oporou,“ vysvětluje Drchal.

Já jsem rád, že přivádíme mladé kluky. Jsou to hráči, kteří potřebují určitý čas, aby poznali mužský fotbal. Je to super, vítám ho. Jedná se o ambiciózního kluka, který se chce učit a to mě moc těší,“ říká na adresu nové mladé tváře trenér František Straka.

Hodně štěstí, Tome!