Letní přestupové období z pohledu Dynama stále nekončí. Naopak, do jihočeského klubu se stěhuje další hráč. Z brněnské Zbrojovky přichází nigérijský křídelník Wale Musa Alli. 22letý rodák z Lagosu a střelec tří branek v loňském ligovém ročníku se připojí k Českým Budějovicím na roční hostování s opcí.

Drobného Nigérijce Waleho Musu Alliho mohli fotbaloví fanoušci vidět v loňské sezoně FORTUNA:LIGY v dresu Zbrojovky Brno. Na kontě měl 160 centimetrů vysoký křídelník narozený v roce 2000 v celkem 35 ligových vystoupeních tři vstřelené branky, šest asistencí a zaujal svou rychlostí. Ještě před dresem klubu z moravské metropole, do kterého se poprvé navlékl v červenci loňského roku, hájil barvy rakouského Amstettenu a estonského Kalevu, kam přišel v roce 2019 z rodné Nigérie.

V letošní sezoně stihl Wale Musa Alli naskočit do čtyř zápasů druhé nejvyšší české soutěže, další už ale ve Zbrojovce Brno nepřidá. Nově bude jeho služeb využívat minimálně po dobu ročního hostování českobudějovické Dynamo. Na Nigérijce pak bude moct klub uplatnit opci na trvalý přestup. „Alliho jsme dělali jako nesmírně inteligentního hráče ve hře, skvěle technicky vybaveného a univerzálního pro naše potřeby do ofenzivy. Alli prokázal své schopnosti už v minulé sezoně, ve Zbrojovce Brno se rychle asimilovat na prvoligový fotbal a byl jednou z ofenzivních opor. Myslíme si, že pro jeho budoucnost je klíčové setrvání v první lize,“ říká o Allim sportovní manažer Jan Podroužek.