Dynamo dnes hraje přípravný zápas v Linci a součástí výpravy do Rakouska bude i nová posila Dynama. Z Opavy přichází na jih Čech 20letý záložník Samuel Šigut. S Českými Budějovicemi ho bude pojit smlouva na čtyři roky.

S fotbalem začínal Šigut ve Frýdku-Místku, ze kterého už jako nadějný mládežník odešel do Baníku Ostrava. Prošel mládežnickými kategoriemi, v ostravském klubu hrál i za výběr do 21 let. To hlavní ale dokázal jako hráč Opavy, do které se přesunul poprvé v roce 2021. Nejprve formou hostování, pak trvale.

Za Opavu odehrál Šigut celkem 61 mistrovských zápasů, zejména ve druhé nejvyšší soutěži, dal 14 branek a na další čtyři přihrál. V aktuální sezoně má reprezentant České republiky do 20 let na kontě 3 starty v opavském dresu a jeden vstřelený gól. "Jsem natěšený. Jsem moc rád, že jsem tady a doufám, že se nám bude dařit," říká po přesunu Šigut, který podepsal s Dynamem smlouvu do 30. června 2027.

"Sam pro nás představuje důležitou investici, věříme v jeho schopnosti i v další sportovní růst, který by nám i jemu měl v budoucnu významně prospět. Jako 20letý hráč a mládežnický reprezentant s rychlostními a technickými dispozicemi má všechny předpoklady, abychom tento přestup v budoucnu hodnotili velmi pozitivně," říká k příchodu Šiguta sportovní manažer Dynama Jan Podroužek.