Dva týdny po startu nového ročníku FORTUNA:LIGY hlásí Dynamo příchod další posily. Novou tváří jihočeského výběru se stal bosenský křídelník Alen Dejanovič. 23letý rodák ze Sarajeva, který prošel mládežnickými výběry Dinama Záhřeb, přichází do Českých Budějovic z Veleže Mostar jako volný hráč a s Dynamem podepsal smlouvu do 30. června 2026.

Den po zápase s pražskou Slavií představuje Dynamo další letní posilu. Ztělesňuje jí křídelník Alen Dejanovič z Bosny a Hercegoviny. Fotbalově vyrůstal v akademii chorvatského Dinama Záhřeb, kde prošel před všechny mládežnické celky, s přestávkami v Sesvete a Cibalii, do rezervního týmu. Z toho se v roce 2020 přesunul domů do bosenské Mladosti a následně před dvěma lety do Veleže Mostar.

Za Velež hrál Dejanovič ve dvou předchozích ligových ročnících tamní nejvyšší fotbalovou soutěž a celkově ve všech soutěžích má na kontě v klubu 66 startů, v nichž dokázal osmkrát skóroval a jednou na gól asistovat. S Mostarem také 23letý fotbalista zvedl na hlavu pohár pro vítěze bosenského poháru a zahrál si i kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu. Dejanovič zároveň startoval také v reprezentačních týmech Bosny a Hercegoviny do 17, 18 a 21 let.

"Přestup jsme doladili velice rychle, za což patří dík jak samotnému hráči, který pozitivně a okamžitě reagoval na naši nabídku, tak hráčově agentovi. Co se týče Dejana, oceňujeme zejména jeho schopnosti v křídelních pozicích, ale také univerzálnost," říká sportovní manažer českobudějovického klubu Jan Podroužek.

"Jsem velice šťastný a počtěný, že přicházím do tak velkého klubu s tak bohatou historií. Jsem nadšený z celého klubu, lidí, kteří tady pracují, a samozřejmě hráčů. Už se nemůžu dočkat, až to celé začne,” říká nová posila Alen Dejanovič. V Dynamu podepsal smlouvu do roku 2026.